Sorina Pintea, despre anuntul Sanitas: „Atata vreme cat salariile nu scad, nu cred ca sunt motive pentru greva generala”

0
45

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca reprezentantii Sanitas trebuie sa inteleaga ca, in prezent, nivelul de sporuri medicale acordate nu poate depasi pragul de 30%. in opinia sa, atata timp cat salariile nu scad, nu exista motive pentru declansarea gevei generale in sistemul de sanatate.

„Aceste salarii nu sunt salarii mici. Atata vreme cat salariile nu scad, nu cred ca sunt motive pentru greva generala. Ar fi cred ca o ipocrizie din partea celor de la Sanitas sa declanseze greva. Eu cred ca putem discuta si putem gasi solutii pentru toate problemele”, a spus Sorina Pintea, in cadrul declaratiilor sustinute la sediul Ministerului Sanatatii.

in acest context, ea a anuntat ca maine urmeaza sa aiba o noua intalnire cu reprezentantii Sanitas.

in ceea ce priveste criza imunoglobulinei, ministrul Sanatatii a anuntat ca in maxim doua saptamani urmeaza sa intre in tara 10 mii de doze de imunoglobulina. Sorina Pintea a explicat ca fiolele sunt echivalentul a 50 de kilograme de substanta, urmand ca diferenta pana la 150 de kilograme sa fie asigurata de Italia si Statele Unite.

„Pot sa spun ca problema imunoglobulinei s-a rezolvat partial. Ceea ce am cerut si ne-a fost oferit rezolva problema pentru 2-3 luni”, a dat asigurari ministrul Sanatatii.

Referitor la situatia rezidentilor care au absolvit examenul, dar nu au unde sa isi faca rezidentiatul, Sorina Pintea a anuntat ca a fost semnat un memorandum cu Ministerul Finantelor prin care va fi suplimentat numarul de posturi destinate medicilor de familie, astfel incat, toti acestia sa fie incadrati la aceasta specializare.

Articolul precedentProf. univ. dr. Mariana Graur: Peste 38% din populatia adulta din Romania este afectata de sindromul metabolic
Articolul următorMinistrul Sanatatii, ec. Sorina Pintea, participa la deschiderea Congresului National al Societatii Romane de Transplant Medular