Prim-vicepresedinte Sanitas, Iulian Pope: „S-a luat in calcul declansarea grevei nationale, cel mai probabil in luna aprilie”

0
55

Reprezentatii Federatiei Sanitas vor organiza pichetari la sediul mai multor ministere incepand cu saptamana viitoare, nemultumiti fiind de legea salarizarii si regulamentul de sporuri. De asemenea, a fost luata in calcul varianta declansarii grevei generale, cel mai probabil in luna aprilie, daca lucrurile nu se rezolva intre timp, a confirmat prim-vicepresedintele Sanitas, Iulian Pope, intr-o interventie telefonica pentru SanatateaTv.ro.

Pichetarile vor avea loc in datele de 20, 22, 27 si 29 martie, la sediile ministerelor Sanatatii, Muncii si Finantelor.

intre altele, sindicalistii vor ca toate categoriile medicale sa primeasca o crestere salariala anul acesta. De asemenea, ei cer ca, incepand de la 1 martie, sa creasca si salariile cadrelor medicale cu functie de conducere (sefi de sectii, sefi de laborator etc.), a moaselor, dar si ale personalului medical inclus in categoria asistenti medicali, precum sora medicala, tehnicieni, etc., a mai spus prim-vicepresedintele Sanitas.

Totodata, cadrele medicale doresc ca indemnizatia de hrana sa nu fie impozitata cu 42%, dar si exceptarea sporului de continuitate de la limita de 30%, a mai mentionat Iulian Pope.

Articolul precedentProf. univ. dr. Mariana Graur: Peste 38% din populatia adulta din Romania este afectata de sindromul metabolic
Articolul următorMinistrul Sanatatii, ec. Sorina Pintea, participa la deschiderea Congresului National al Societatii Romane de Transplant Medular