Solidaritatea Sanitară remintește guvernanților promisiunile referitoare la salarizarea personalului medical făcute în această vară

0
342
sursa foto: Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România/ Facebook
Nemulțumirile cadrelor medicale față de inechitățile privind salarizarea se întețesc în această perioadă prin proteste spontane iar liderii sindicali îndreaptă atenția angajaților din Sănătate spre promisiunile anterioare ale factorilor decidenți:
„Guvernul și-a asumat în luna iulie 2023, în negocierile cu Federația Solidaritatea Sanitară, că va pune în aplicare împlinirea anticipată a stagiului de cotizare luând în considerare munca suplimentară. Declarațiile ministrului Sănătății de la finalul negocierilor o confirmă, aducând în discuție cazul gărzilor medicilor. Acestea au constituit principalul argument adus de Solidaritatea Sanitară în susținerea propunerii.
Pornind de la acest argument am extins la nivel de principiu propunerea, respectiv am cerut aplicarea regulii: orice oră muncită suplimentar normei legale de muncă, de către oricare angajat, să devină stagiu de cotizare. Această propunere se regăsește inclusiv în documentele pe care le-am înaintat în ultimele zile pe tema proiectului de lege a pensiilor.
Fiindcă la acest moment este în procedură de legiferare proiectul de lege a pensiilor, este cazul ca Guvernul să-și respecte angajamentul și să transpună întocmai ceea ce și-a asumat” – transmit reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.
Articolul precedentAgenția Națională de Transplant: „Toţi profesioniştii implicaţi au format o echipă care a facut ca drumul de la donatori la primitori să fie parcurs fără probleme”
Articolul următor„În avangarda științelor vieții: neuroștiința și genomica“ – Filmul conferinței susținută de cercetătorii români Alexandru Babeș și Mircea Iliescu la Biblioteca Academiei Române (VIDEO)