Solidaritatea Sanitară a lansat aplicația „Calculatorul salariilor din sănătate”. Care este utilitatea ei

0
354
Federația „Solidaritatea Sanitară” din România(FSSR) a creat o aplicație care le arată angajaților din Sănătate atât veniturile salariale actuale cât și cele pe care le-ar avea dacă s-ar aplica proiectul legii salarizării (partea privitoare la angajații din sectorul public de sănătate) negociat de către cele două federații sindicale reprezentative cu Ministerul Sănătății.
Se numește Calculatorul salariilor din sănătate (CSS), putând să-l găsiți AICI(este suficient să-i oferiți datele necesare pentru a vă furniza informațiile relevante); rostul acestuia este de a clarifica „misterul” proiectului de lege (parte privitoare la Sănătate) negociat de partenerii sociali cu Ministerul Sănătății, oferindu-vă informații ușor de înțeles – menționează sindicaliștii.
„Acum nu mai trebuie să citiți texte de lege dificil de înțeles, ci doar să utilizați această aplicație pentru a descoperi care ar fi drepturile dvs. salariale dacă s-ar aplica proiectul de lege negociat”. „Acesta aplicație vă arată drepturile salariale actuale comparativ cu cele pe care le-ați avea DACĂ s-ar aplica proiectul de lege în forma negociată cu Ministerul Sănătății” – precizează aceștia.

FSSR despre noua aplicație: „Cea mai importantă miză a protestelor noastre: viitorul salarizării”

„Noi am făcut acum un lucru simplu: am oferit posibilitatea tuturor angajaților din sectorul public de sănătate (care au o funcție de execuție) să vadă care ar fi impactul proiectului de lege a salarizării, varianta negociată cu Ministerul Sănătății.
Fiecare dintre dvs. poate face acest lucru accesând Calculatorul Salariilor din Sănătate (linkul către portal poate fi găsit în comentarii).
De ce am construit acest portal?
Cel mai simplu răspuns: deoarece ne pricepem să inovăm în folosul dvs., utlizând în mod eficient cotizația plătită de sindicatele afiliate.
Nu ne rezumăm acțiunile la proteste, ci avem experții necesari pentru a construi un proiect de lege și pentru a crea o aplicație dedicată salarizării.
Răspunsul care credem că vă atrage atenția este însă altul: pentru a vă ajuta să înțelegeți cea mai importantă miză a protestelor noastre: viitorul salarizării.
Este bine să rețineți că în discuție este PROIECTUL legii salarizării (partea aplicabilă angajaților din sectorul public de sănătate) elaborat în baza condiționărilor PNRR.
Acest proiect credem că este o alternativă mai bună comparativ cu intențiile guvernanților.
Dacă doriți agreați acest proiect de lege și doriți ca el să devină realitate atunci vă așteptăm alături de noi!
(Fără implicarea marii majorități a angajaților din Sănătate există riscul ca Guvernanții să refuze adoptarea acestui proiect de lege)” – transmite FSSR într-un comunicat.
Articolul precedentSJU „Dr. Fogolyán Kristóf”, Sfântu Gheorghe: Sfaturi utile care vă pot salva viața în cazul unui risc de înec
Articolul următorFABC: Broșură online despre mielomul mutiplu