Solicitari salariale ale sindicalistilor din sanatate

0
202

Sindicalistii din domeniul Sanatatii au cerut, cu cateva zile in urma, o majorare a salariilor cu 50%. Primele discutii in acest sens s-au purtat in urma cu doua zile, atunci cand ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, le-a promis acestora ca va analiza situatia.

Ministrul a avut astazi o noua intalnire cu liderii Federatiei Sanitas. Acesta a declarat ca solicitarile salariale sunt exagerate.

Pe de alta parte, sindicalistii din domeniul sanitar sustin ca cererile lor sunt fondate si ca o eventuala aprobare nu va afecta in niciun fel economia Romaniei. Acestia spun ca sunt platiti din fondul de asigurari de sanatate, iar majorarile salariale solicitate nu vor influenta in niciun fel situatia financiara a celorlalte domenii publice de activitate.

Partile implicate spera sa ajunga la un acord pana pe 24 octombrie, atunci cand este programat Congresul Sanitas. in cazul in care nu vor primi un raspuns afirmativ din partea autoritatilor, reprezentantii Sanitas ameninta ca vor declansa o greva generala.

Articolul precedentA inceput campania de vaccinare impotriva gripei
Articolul următorRomania se confrunta cu cele mai multe cazuri de scolioza din Europa