Cardiacii ar trebui consultati si pentru depresie

0
172

Pacientii care sufera din cauza unor boli de inima ar trebui examinati in mod regulat pentru a se constata daca nu sufera si de depresie, a recomandat The American Heart Association, transmite Associated Press receptionata de Agerpres.

Astfel, s-a constatat ca depresiile sunt de, aproximativ, trei ori mai raspandite in randul pacientilor care sufera de boli de inima, decat la restul populatiei, conform unui studiu publicat in revista Circulation. Autorii studiului sustin ca doar aproximativ jumatate dintre cardiologii americani incearca sa trateze si efectele depresiei la pacientii lor, in conditiile in care nu toti cei diagnosticati si cu depresie primesc un tratament medical.

„Cred ca puteam reduce considerabil gradul de suferinta al acestor pacienti si putem imbunatati semnificativ sansele de insanatosire prin depistarea eventualelor depresii de care pot suferi bolnavii de inima. Sunt convinsa ca putem face mai multe”, a declarat Erika Froelicher, profesor la University of California din San Francisco.

Desi nu a fost gasita o legatura directa intre depresie si afectiunile cardiace, un cardiac suferind si de depresie are sanse mai mici de insanatosire pentru ca tinde sa-si neglijeze medicatia, regimul alimentar sau programul de exercitii fizice recomandate de medici.

Fiecare om din sistemul medical, de la cardiologi si medici generalisti, pana la asistentele medicale, pot si ar trebui sa participe la diagnosticarea eventualelor depresii de care pot suferi pacientii bolnavi de inima, se precizeaza in recomandarile emise de American Heart Association.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentA inceput campania de vaccinare impotriva gripei
Articolul următorRomania se confrunta cu cele mai multe cazuri de scolioza din Europa