Test pentru diagnosticarea virusului gripei la om, inclusiv a virusului H5N1

0
179

Agentia americana pentru medicamente si produse alimentare FDA a autorizat comercializarea unui nou test capabil sa diagnosticheze foarte rapid gripa la persoanele infectate, inclusiv in cazul infectiilor gripale provocate de tulpina inalt patogena H5N1, informeaza AFP.

Testul se bazeaza pe o tehnica de biologie moleculara pentru a detecta virusurile gripale si a diferentia tulpinile responsabile de gripa sezoniera de cele capabile sa provoace pandemii. Sistemul permite izolarea si amplificarea materialului genetic prezent in secretiile prelevate din narile sau gatul pacientilor. Materialul genetic este apoi etichetat cu molecule fluorescente, care sunt analizate de un instrument de diagnostic numit ‘Applied Biosystems 7500 Fast Dx’, care a obtinut la randul sau lumina verde din partea FDA pentru a fi comercializat in acelasi timp cu rRT-PCR Flu Panel.

Rezultatele sunt obtinute in patru ore, in loc de cateva zile ca pana acum si, mai mult, sistemul este capabil sa testeze mai multe esantioane in acelasi timp.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentA inceput campania de vaccinare impotriva gripei
Articolul următorRomania se confrunta cu cele mai multe cazuri de scolioza din Europa