Trei pacienti vor avea „maini bionice”

0
196

Trei pacienti din Piatra Neamt, Ramnicu Valcea si Bucuresti asteapta sa primeasca proteze de brat de ultima generatie, denumite „maini bionice”.

Potrivit reprezentantului firmei din Targu Mures care furnizeaza protezele, Robert Fulop, pacientii care vor primi aceste maini noi sunt deja testati pentru pregatirea protezarii, insa, deocamdata, nu este cunoscuta data la care va fi montata prima „mana bionica”. Robert Fulop a precizat ca protezarea va avea loc la Targu Mures, dar ca totul depinde de sursa de finantare a pacientului, deoarece o astfel de proteza costa in jur de 40.000 de euro. Primul pacient inscris pe lista este din Piatra Neamt, dar nu dispune inca de intreaga suma necesara protezarii.

Reprezentantul firmei a mai mentionat ca proteza de brat de ultima generatie, cunoscuta sub numele de „mana bionica”, a fost prezentata in premiera la o conferinta de specialitate, care a avut loc recent la Sambata de Sus si va putea fi montata pacientilor carora le-au fost amputate bratele.

Proteza bionica, de fabricatie Hi-Tech, este un brat artificial care poate fi controlat de creier printr-un cip si care poate executa miscari de finete, intrucat degetele pot fi folosite independent.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentA inceput campania de vaccinare impotriva gripei
Articolul următorRomania se confrunta cu cele mai multe cazuri de scolioza din Europa