Societatea Romana de Hipertensiune lanseaza Cursul National de Management al Bolnavului hipertensiv – Actualitati in diagnostic si Tratament (COMBAT). Initiativa este dedicata informarii medicilor cu privire la cele mai noi date despre diagnosticarea si tratamentul corect al hipertensiunii arteriale.

Medici de familie, internisti, cardiologi, nefrologi, diabetologi, neurologi sunt asteptati sa ia parte la Cursul C.O.M.B.A.T, manifestare ce se va desfasura in mai multe orase din tara, dupa cum urmeaza: Pitesti – 2 noiembrie 2012, Bucuresti – 18 ianuarie 2013, Craiova – 15 februarie 2013, Covasna – 22 februarie 2013, Bacau – 15 martie 2013, Baia Mare – 29 martie 2013, Timisoara – 31 mai 2013, Constanta – 7 iunie 2013.

Scopul cursului C.O.M.B.A.T este acela de a prezenta intr-un cadru interactiv, prin intermediul medicilor practicieni, o serie de cazuri clinice ilustrative, atat pentru monitorizarea corecta a tensiunii arteriale, cat si pentru diagnosticarea si tratarea complicatiilor acesteia. Speakerii din cadrul manifestarilor vor face analiza studiilor de caz pornind de la ghidurile actuale de practica medicala din hipertensiunea arteriala. Un alt obiectiv al cursului il reprezinta informarea cu privire la tehnicile de evaluare a pacientului hipertensiv (masurarea ambulatorie a tensiunii arteriale, determinarea microalbuminuriei si altele).

„Avand in vedere ca tematica hipertensiunii arteriale presupune o inter-relationare intre specialitati precum cardiologia, medicina interna, nefrologia, diabetologia, neurologia, medicina de familie, am considerat necesar pentru practica medicala a specialistilor din aceste domenii, initierea unui curs dinamic sustinut de medici experti in hipertensiune arteriala, cu prezentari de cazuri clinice si cu dezbaterea celor mai noi informatii despre hipertensiunea arteriala”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Cursul C.O.M.B.A.T. este organizat stiintific de Societatea Romana de Hipertensiune. Coordonator stiintific al manifestarilor este prof.univ.dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Parteneri: Servier Pharma si Pfizer Cardiology

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Pentru mai multe informatii si inscrieri va invitam sa accesati pagina www.societate-hipertensiune.ro