5371 absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie s-au inscris la concursul de Rezidentiat pe care Ministerul Sanatatii il va organiza in data de 25 noiembrie a.c..

Acestia vor concura pe 3730 locuri si posturi scoase la concursul de Rezidentiat.

Cei mai multi medici tineri, 4142, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concursul de Rezidentiat in domeniul medicina, un numar de 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

La fel ca anul trecut, si in acest an, concursul de Rezidentiat se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.

Ca noutate, in acest an, s-a decis organizarea concursului de Rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de sustinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale in tara.

De asemenea, numarul posturilor scose la concursul de Rezidentiat nu s-a mai stabilit aleator, numai pe criterii istorice, ci in functie de dinamica de personal din ultima perioada.