Societatea Romana de Hipertensiune, sustinuta de specialistii romani si straini

0
46

Societatea Romana de Hipertensiune, infiintata in anul 2011, se bucura de un real succes, fiind una dintre cele 21 de societati stiintifice afiliate Societatii Europene de Hipertensiune. Pe plan local, Societatea Romana de Hipertensiune se bucura de sprijinul celor mai buni profesionisti din sistem.

„Un mesaj foarte bun, consider eu, pentru Societatea Romana de Hipertensiune Arteriala este sa poata mentine o colaborare cu toate specialitatile. Sa nu uitam ca aceasta Societate prin aceasta se deosebeste de celelalte. Este o Societate multidisciplinara pentru ca hipertensiunea arteriala nu este doar afectarea unui singur organ. Ca urmare, in componenta acestei Societati regasim nefrologi, diabetologi, medici de medicina interna, deci toate specialitatile care au legatura cu hipertensiunea arteriala. Şi daca vom lucra cu totii intr-un nucleu, atunci sigur rezultatele stiintifice se vor rasfrange asupra medicinei primare si evident asupra pacientilor, asupra populatiei in general”, a declarat pentru SanatateaTV.ro, in cadrul primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune, prof. univ. dr. Catalina Arsenescu, seful Clinicii de Cardiologie Medicala din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” Iasi.

Alaturi de Societatea Romana de Hipertensiune se afla si nefrologii. „Vreau sa felicit Societatea Romana de Hipertensiune, pentru ca a venit la prima Conferinta Internationala a Societatii organizata in Romania cu rezultate spectaculoase ale unui studiu epidemiologic pe care putine tari il fac. Merita toate felicitarile, iar doamna prof. Dorobantu, in calitate de presedinte al Societatii Romane de Hipertensiune, merita nu doar felicitata ci si sustinuta”, a subliniat prof. univ. dr. Eugen Mota, presedintele Societatii Romane de Nefrologie.

De asemenea, Societatea Romana de Hipertensiune este sustinuta si de personalitati de marca ale lumii medicale pe plan international.

„Mesajul este acela ca noi incurajam astfel de activitati, de asemenea felicitam si ii uram Societatii sa obtina succes si tot ce e mai bun pentru viitor”, a declarat prof. univ. dr. Josep Redon, presedintele Societatii Europene de Hipertensiune.

Articolul precedentTelevizorul, factorul care declanseaza obezitatea infantila
Articolul următorInfectiile cu virusul hepatic C au o prevalenta ridicata in Romania