460 de participanti la prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune

0
46

Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune a reunit in perioada 21-23 iunie 2012 la Iasi, specialisti reputati din diverse domenii ale medicinei romanesti, fapt care a contribuit, printre altele, la obtinerea succesului acestei manifestari stiintifice.

a€œPrima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune a fost peste asteptari, adica participarea a fost foarte buna, 445 de participanti plus cei 15 invitati, deci 460 de participanti. Participarea a fost nu numai numerica, ci si activa din partea tuturor, pentru ca toti invitatii straini au avut niste prestatii absolut deosebite”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobantu, presedinte Societatea Romana de Hipertensiune.

Importanta conferintei si succesul acesteia au fost confirmate si de alti specialisti de renume din Romania, cum ar fi prof. univ. dr. Mircea Cinteza, prof. univ. dr. Catalina Arsenescu, prof. univ. dr. Maria Mota, prof. univ. dr. Mircea Penescu.

a€œEste un moment important pentru ca hipertensiunea arteriala este o boala unica in randul populatiei. Ea atinge mult peste jumatate din populatia adulta, este o boala tacuta, o boala care daca nu este tratata scurteaza viata in medie cu zece ani. Daca este tratata, oamenii au aceeasi durata de viata ca cea naturala. Este o conferinta internationala a noii Societati de Hipertensiune din Romania in conditiile in care pana acum hipertensiunea era una dintre bolile de care se ocupa dominant Societatea de Cardiologie. Peste tot in lume importanta hipertensiunii a fost subliniata de faptul ca s-au creat societati de hipertensiune la nivel european, american si individual, ceea ce dovedeste ca este o boala complexa, o boala care merita sa fie abordata in mod individual in evantaiul celorlalte boli cardiovasculare. Şi in acest sens, Romania s-a indreptat in directia internationala prezenta”, a precizat prof. univ. dr. Mircea Cinteza, sef Sectie Cardiologie I, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune s-a desfasurat in perioada 21-23 iunie la Iasi, la Biblioteca Centrala Universitara a€œMihai Eminescu”.

Articolul precedentTelevizorul, factorul care declanseaza obezitatea infantila
Articolul următorInfectiile cu virusul hepatic C au o prevalenta ridicata in Romania