De aproape 5000 de ani, aloe vera este utilizata in ameliorarea si prevenirea multor afectiuni, datorita proprietatilor medicinale si de vindecare.

Aloe vera are un continut bogat de aminoacizi, calciu, magneziu, sodiu, dar si vitamine, polizaharide si enzime, ceea ce face ca planta sa actioneaza cu eficienta asupra afectiunilor pielii. Frunzele de aloe vera intensifica circulatia sangelui, ceea ce permite un schimb crescut de oxigen la nivelul celulelor. insa, de cele mai multe ori, aloe vera este utilizata pentru a calma arsurile solare, eruptiile si pentru a reduce durerile cauzate de muscaturile de insecte.

Pentru ca extractul de aloe vera are un puternic efect de regenerare a tesuturilor pielii, acesta este recomandat de specialisti in caz de echimoze. O problema esentiala a pielii este imbatranirea prematura a acesteia, de aceea planta de aloe vera are un rol important in reducerea procesului de imbatranire prematura a pielii. Acest lucru este posibil datorita proprietatilor antiinflamatoare, antifungice si de calmare. Astfel, ridurile, acneea si eruptiile pielii devin o amintire, pielea ramanand ferma, catifelata si curata un timp indelungat.

Proprietatile medicinale ale extractului de aloe vera actioneaza nu doar la nivelul pielii, ci ajuta si la tratarea afectiunilor digestive, dovedindu-se eficient in caz de indigestie, arsuri la stomac, constipatie sau ulcer. Totodata, produsele pe baza de aloe vera contribuie la cresterea sistemului imunitar, dar si la tratarea insomniei.