Societatea Nationala de Medicina Familiei sustine Alianta Medicilor

0
50

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) sustine protestul medicilor romani reuniti incepand de saptamana trecuta pe Facebook in jurul grupului de initiativa „Alianta Medicilor”, potrivit unui comunicat de presa.

SNMF spune ca sustine pozitia Aliantei Medicilor care se declara impotriva legalizarii spagii, mitei ori „atentiei” oferite medicilor de catre pacienti. Organizatia critica aceasta practica considerand ca asa ceva nu ar trebui sa se intample intr-un sistem medical modern, care beneficiaza de finantare corecta, catalogand-o drept degradanta, atat pentru medic, cat si pentru pacient.

Deficitul grav de finantare a sistemului de sanatate din Romania, exodul medicilor, lipsa asigurarii asistentei medicale in zonele rurale si cele izolate, precum si situatia nefireasca in care medicii isi desfasoara activitatea sunt principalele probleme ale sistemului sanitar semnalate de catre societate de peste 15 ani, conform aceluiasi comunicat de presa.

Societatea Nationala de Medicina Familiei afirma ca este nevoie de cresterea finantarii sistemului public de sanatate din Romania, pentru ca medicii sa isi recapete rolul meritat.

„Speram sa se infaptuiasca acest lucru cat mai curand pentru toti medicii din Romania si ca acest lucru sa fie concretizat in fila de buget destinata fiecarui segment din sistemul medical romanesc!”, a declarat presedintele SNMF, dr. Rodica Tanasescu, potrivit aceleiasi surse.

Articolul precedentOMS: Refuzul vaccinarii – O provocare pentru programele de imunizare
Articolul următorCOPAC vrea 6% din PIB pentru sistemul de sanatate. Campania „Pacient de Romania – 6% pentru sanatate