Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie, alaturi de Alianta Medicilor

0
57

Protestul medicilor romani, reuniti in jurul Aliantei Medicilor, un grup de initiativa mobilizat pe reteaua de socializare Facebook, este sprijinit si de catre Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), se anunta intr-un comunicat de presa.

Federatia sustine protestul anticipat in randul medicilor din Romania, in contextul in care sistemul sanitar si pozitia medicului in societatea romaneasca se afla „intr-o situatie fara precedent”.

Alocarea unui procent insuficient din PIB, raportat la situatia de la nivelul Uniunii Europene, dar si pozitia in care se afla cadrele medicale in momentul de fata in Romania, sunt principalele nemultumiri ale medicilor de familie.

Astfel, FNPMF considera oportuna initiativa Aliantei Medicilor in vederea atingerii obiectivelor de finantare si recapatarea rolului meritat de catremedici, se mai arata in comunicat.

„Ne bucuram ca munca si calificarea medicilor romani incep sa fie apreciate si in Romania.”, a afirmat dr. Doina Mihaila, presedintele FMPMF.

Articolul precedentOMS: Refuzul vaccinarii – O provocare pentru programele de imunizare
Articolul următorCOPAC vrea 6% din PIB pentru sistemul de sanatate. Campania „Pacient de Romania – 6% pentru sanatate