Societatea de Neuropatie Diabetica premiaza tinerii medici cu activitate in domeniul neuropatiei diabetice

0
59

Tinerii medici rezidenti si specialisti, cu activitate si lucrari in domeniul neuropatiei diabetice sau al piciorului diabetic, sunt asteptati sa se inscrie in competitia pentru Premiul Neurodiab, oferit de catre Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab, pentru al saselea an la rand.

Premiul Neurodiab 2018 consta in sponsorizarea participarii castigatorului la intalnirea Anuala a Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD 2018), cel mai important eveniment stiintific european pe tema diabetului si a complicatiilor acestuia, care are loc in perioada 1-5 octombrie 2018, la Berlin (Germania).

Prin acordarea acestui premiu Societatea de Neuropatie Diabetica continua sprijinirea dezvoltarii profesionale a tinerilor medici implicati in managementul neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic.

„Sustinerea tinerilor medici implicati in problematica neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic, in formarea si dezvoltarea profesionala reprezinta un obiectiv prioritar pentru Societatea de Neuropatie Diabetica. Premiul Neurodiab faciliteaza accesul la unul dintre cele mai importante evenimente internationale in domeniu, asa cum este intalnirea EASD, un program de educatie medicala la care participa experti in domeniu din intreaga lume, practic, la ultimele noutati si studii in diabetologie, neuropatie diabetica, picior diabetic. Contactul cu inovatia, cu cercetarea stiintifica globala, in aceasta sfera medicala pe care le ofera Premiul Neurodiab inseamna o oportunitate si un aport semnificativ deopotriva, in evolutia profesionala a unui tanar medic.”, a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab.

Medicii care doresc sa se inscrie in cursa pentru Premiul Neurodiab 2018 trebuie sa trimita o lucrare in extenso insotita de un CV si o scrisoare de recomandare la adresa secretariat@nerurodiab.org pana la data de 31 mai 2018. Castigatorul va fi anuntat in cadrul scolii de Vara Neurodiab 2018, care are loc in perioada 19-22 iulie 2018, la Sinaia. Premiul Neurodiab este sponsorizat de Wörwag Pharma Romania.

Premii acordate de Grupul de Studiu pentru Neuropatie Diabetica (Neurodiab) al Asociatiei Europeane pentru Studiul Diabetului

De asemenea, Societatea de Neuropatie Diabetica invita tinerii medici sa se inscrie si la premiile oferite de Grupul de Studiu pentru Neuropatie Diabetica – Neurodiab al Asociatiei Europeane pentru Studiul Diabetului, premii care constau in sume de bani si care sunt acordate in cadrul intalnirii Anuale a Neurodiab, in perioada 5-7 septembrie 2018, la Roma, in Italia.

Astfel, medicii se pot inscrie pentru:

Premiile Neurodiab pentru Tineri Cercetatori. Aceste premii, in valoare de 750 de euro, se adreseaza medicilor cu varsta pana in 40 de ani, care inscriu lucrari (prezentari orale sau postere) la eveniment. Candidatii care doresc sa participe, sunt rugati sa selecteze „Neurodiab young investigators award”, in procesul de inscriere al abstractelor: http://bit.ly/2rwB4ay

Premiul Angelika Bierhaus pentru cercetare experimentala. in valoare de 800 de euro, premiul este destinat specialistilor cu varsta mai mica de 35 de ani, care vor fi selectati de catre membrii Comitetului Executiv Neurodiab al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului. Candidatii trebuie sa aiba o contributie substantiala si realizari importante in ceea ce priveste cercetarea stiintifica si studiile clinice din domeniul neuropatiei diabetice, sa participe la intalnirile Neurodiab si sa fie nominalizati de catre un membru al Neurodiab. Acestia trebuie sa trimita un CV in extenso insotit de o scrisoare de recomandare in limba engleza la adresa d.selvarajah@sheffield.ac.uk, pana la data de 07 mai 2018.

Premiul Göran Sundqvist pentru cercetare clinica. in valoare tot de 800 de euro, premiul se adreseaza medicilor cu varsta de pana in 35 de ani, care au o contributie substantiala si realizari importante in ceea ce priveste cercetarea stiintifica si studiile clinice din domeniul neuropatiei diabetice. Totodata, acestia trebuie sa fie nominalizati de catre un membru al Neurodiab si sa fi participat la intalnirile Neurodiab. Selectia castigatorului va fi facuta de catre membrii Comitetului Executiv Neurodiab al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului. Candidatii sunt rugati sa trimita un CV in extenso insotit de o scrisoare de recomandare in limba engleza la adresa d.selvarajah@sheffield.ac.uk, pana la data de 07 mai 2018.

PR&Comunicare: Sanatatea Press Group – Expertul tau in comunicare pe domeniul medical

Articolul precedentNoile directive ale OMS si ale UNICEF privind sanatatea copiilor
Articolul următorSpecialisti: Jumatate dintre copiii care sufera de autism au sanse de recuperare