SMURD sarbatoreste 25 de ani de existenta

0
43

Cei 25 de ani de existenta ai Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare – SMURD sunt sarbatoriti astazi la Tirgu-Mures, locul unde au fost puse bazele serviciului, printr-o serie de evenimente aniversare care incepe cu o defilare a pompierilor scotieni prin centrul orasului, a anuntat Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Tot astazi va fi deschisa o expozitie tehnica a SMURD in Piata Teatrului din oras.

Cu prilejul sarbatoririi celor 25 de ani de existenta ai SMURD vor avea loc ceremonii militare care vor cuprinde predarea drapelului de lupta al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Mures si defilarea SMURD. Pe langa detasamentele din fiecare judet, la manifestari vor participa si pompieri din Scotia, Franta si Republica Moldova.

La finalul zilei dedicate celebrarii SMURD se va desfasura Gala SMURD 25 de ani, unde vor fi premiati toti cei care de-a lungul anilor au contribuit la dezvoltarea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare.

Articolul precedentPersoanele cu diabet zaharat din Romania, printre primele care vor avea acces la tratament cu insulina de ultima generatie
Articolul următorTerapia intensiva de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, in mijlocul unei dispute