Aproximativ 400 de studenti la medicina dentara au urmat stagii de pregatire practica in cadrul proiectului PRESIDENT

0
21

Aproximativ 400 de studenti la medicina dentara au beneficiat de sprijin in tranzitia de la scoala la viata profesionala activa in cadrul Proiectului PRESIDENT – PRactica Europeana pentru Studentii in medicina DENTara, derulat de Asociatia „Centrul Roman de Initiative” (CRI), in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” (UMF) Bucuresti si Dental Profile 2000 SRL. in plus, 362 dintre acestia au participat la diverse stagii de pregatire practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume din domeniu, potrivit unui comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro .

„Finalizarea proiectului PRESIDENT inseamna pentru noi rezultate impresionante atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Pe termen scurt ne-am depasit indicatorii setati la inceput de drum si am reusit sa cream un parteneriat care a functionat impecabil. Pe termen lung, am contribuit la o integrare mai usoara a viitorilor specialisti stomatologi pe piata muncii. Suntem convinsi ca know-how-ul acumulat de studentii care au participat la activitatile proiectului le-a crescut vizibil a€œcota de piata” ca viitori angajati sau, de ce nu, antreprenori in domeniul medicinei dentare din Romania”, a declarat dr. ec. Razvan Daraban – presedinte Asociatia a€œCentrul Roman de Initiative”, manager proiect PRESIDENT.

„Ne bucuram ca am reusit, in cadrul proiectului PRESIDENT, sa cream o platforma tehnica de calitate care a facilitat accesul studentilor la activitati curriculare practice, prin care acestia si-au dezvoltat abilitatile specifice meseriei pentru care se pregatesc. Absolventii stagiilor de practica din cadrul proiectului au obtinut un nivel competitiv de pregatire si experienta, absolut vitale integrarii lor pe o piata a muncii din ce in ce mai aglomerata”, a precizat sef lucrari dr. Traian Bodnar, Universitatea de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila”, responsabil grup tinta in cadrul proiectului PRESIDENT.

Ad in title

„Implicarea Dental Profile 2000 in acest proiect urmareste necesitatea conceperii si formarii unui profesionist complet ce va intelege fenomenul medical in ansamblu si a carui filosofie se bazeaza pe un concept unitar avand ca rezultat predictibilitate, consens si cursivitate a actului medical. in acest sens, studentii au urmat un program atent selectionat prin care au avut ocazia de a participa activ, fiind indrumati sa acumuleze noi cunostinte si sa dezvolte abilitati si aptitudini pentru imbunatatirea performantelor individuale in concordanta cu asteptarile si nevoile pacientilor. Proiectul a urmarit orientarea, responsabilizarea si constientizarea viitorilor medici dentisti pentru ca in viitor acestia sa ofere servicii medicale integrate, dezvoltand principiile eficientei, al confortului medical, precum si necesitatea existentei pasiunii pentru ceea ce facem!”, a declarat, din partea Dental Profile 2000, sef lucrari Dr. Dragos Slavescu, coordonator stagii de practica si vizite de studiu in cadrul proiectului PRESIDENT.

Proiectul PRESIDENT – PRactica Europeana pentru Studentii in medicina DENTara deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala, in contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor in randul scolilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Articolul precedentPersoanele cu diabet zaharat din Romania, printre primele care vor avea acces la tratament cu insulina de ultima generatie
Articolul următorTerapia intensiva de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, in mijlocul unei dispute