Sistemul de certificare a alimentelor fara aditivi cu potential periculos s-a lansat in Romania

  0
  22

  Sistemul de certificare a alimentelor fara aditivi cu potential periculos (CEFF) sau controversati a fost lansat in Romania in data de 12 februarie 2014. Introducerea sistemul CEFF in Romania vine in contextul in care studiile au aratat ca 9 din 10 romani nu inteleg etichetele produselor alimentare, au dificultati in interpretarea listelor de ingrediente si mai ales nu cunosc continutul de aditivi alimentari al produselor.

  „Cred ca traim un moment realmente istoric pentru nutritia din Romania si pentru viitorul alimentului din Romania pentru ca in momentul in care o institutie acreditata vine si ne confirma valoarea calitativa a unui aliment din punct de vedere al continutului in E-uri este extrem de important”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa din data de 12 februarie 2014, prof. univ. dr. Nicolae Hancu.

  „Scopul proiectului CEFF este de a sensibiliza consumatorii cu privire la abordarea unui stil de viata sanatos si a unei diete adecvate, dar este si un instrument sigur si credibil atunci cand facem cumparaturi. Astfel marca CEFF sprijjina consumatorii care au probleme in a descifra etichetele produselor alimentare sau au dificultati in a recunoaste aditivii alimentari”, a adaugat Daniela Niculescu, Director General CEFF Romania.

  Ad in title

  Mai exact pe ambalajele produselor alimentare va aparea stampila CEFF. Acest lucru inseamna ca produsele alimentare respective nu contin niciun aditiv dintr-o lista de 70 de substante grupate in conservanti, coloranti artificiali, indulcitori si glutamati, substante controversate la nivelul expertilor, dar acceptate de Uniunea Europeana.

  Declaratiile au fost facute in data de 12 februarie 2014, in cadrul unei conferinte de presa cu ocazia lansarii sistemului CEFF, Certified E-Friendly Food, in Romania.

  Articolul precedentColegiul Medicilor din Romania: In 2013, un numar de aproximativ 3000 de medici au parasit Romania
  Articolul următorScreeningul si diagnosticul bolilor metabolico- nutritionale, dezbatute la Cursul DIAMOND, editia Iasi, 2014