Colegiul Medicilor din Romania: In 2013, un numar de aproximativ 3000 de medici au parasit Romania

0
30

in anul 2013, un numar de aproximativ 3000 de medici au parasit Romania, situatie sesizata chiar de presa din Marea Britanie, potrivit unui comunicat de presa al Colegiului Medilor din Romania.

Mai exact, publicatii renumite precum The Guardian sau British Medical Journal au analizat fenomenul migratiei medicilor romani in tari din Uniunea Europeana. in opinia acestor publicatii migratia medicilor romani a determinat criza sistemului de sanatate din Romania. Desi Romania cheltuie sume insemnate de bani pentru a educa medicii, practic tara noastra investeste pentru a rezolva problemele sistemelor de sanatate din Marea Britanie si alte tari europene.

„Este trist ca presa din alte tari semnaleaza acest fenomen si ca decidentii din Romania raman indiferenti si nu iau nicio o masura concreta pentru a motiva medicii sa ramana in Romania. Trebuie sa remarcam, totodata si un grad de ipocrizie din partea tarilor care primesc medicii romani, deoarece ele isi rezolva problema de sanatate publica, dar nu initiaza nici un program prin care cheltuielile educationale ale statului roman sa fie recuperate prin programe si proiecte de pregatire profesionala in Romania si investitii in sistemul de sanatate”, a declarat prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Ad in title
Articolul precedentConf. univ. dr. Mihaela Balgradean: Infectia de tract urinar la copii este de multe ori greu de diagnosticat
Articolul următorSistemul de certificare a alimentelor fara aditivi cu potential periculos s-a lansat in Romania