Sinovac Biotech din China a obținut o finanțare de 515 milioane de dolari, de la o firmă locală, pentru a dubla capacitatea de producție a vaccinului său împotriva virusului SARS-CoV-2, după cum au anunțat cele două companii luni, scrie Reuters.

Luna aceasta se așteaptă și datele de eficacitate ale studiilor experimentale.

Acordul dintre cele două companii vine și în contextul în care Sinovac își extinde ofertele de aprovizionare și studiile privind vaccinul experimental COVID-19, CoronaVac, în mai multe țări, ca urmare a obținerii de rezultate pozitive în studiile clinice de primă fază până la a doua fază a acestora.

Sinovac a mai adus în atenție și faptul că va putea produce 300 de milioane de doze de vaccin anual și că își propune să finalizeze construcția unei a doua instalații de producție până la sfârșitul anului 2020, pentru a crește capacitatea anuală de producție a vaccinului COVID-19 la 600 de milioane de doze, mai scrie Reuters.

Însă, în funcție de condițiile pieței și de disponibilitatea finanțării, compania poate să își extindă în continuare capacitatea de producție.

Sinovac a asigurat acorduri de aprovizionare cu CoronaVac cu mai multe țări, inclusiv Indonezia, Turcia, Brazilia și Chile, și are discuții cu Filipine pentru o potențială vânzare.

Centrul biomedical al Institutului Butantan din Brazilia, care desfășoară un studiu de fază trei cu CoronaVac în țară, a declarat săptămâna trecută că se așteaptă ca Sinovac să publice rezultatele eficacității din studiile sale de vaccinare până pe 15 decembrie, potrivit sursei citate.