SARS-CoV-2: Restricții mai dure în landul german Bavaria, până în ianuarie

0
303
Bavarezii vor putea să iasă din case doar pentru motive justificate, a declarat premierul landului, Markus Soeder, adăugând că va exista o anumită relaxare a măsurilor COVID-19 pentru Crăciun, însă nu şi pentru Anul Nou.
Landul german Bavaria, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din cauza noului coronavirus din Germania, va impune restricţii mai aspre de combatere a răspândirii SARS-CoV-2, până la 5 ianuarie, potrivit Reuters.

”Din nefericire, situaţia este gravă. Nu este suficient. Trebuie să facem mai mult”, a spus Soeder într-o conferinţă de presă.

Oamenii vor putea merge doar la serviciu, la medic sau să se plimbe. Pentru zonele cu cel mai mare număr de infectări vor fi impuse restricţii pentru circulaţia pe timp de noapte.

Magazinele şi şcolile vor rămâne deschise, dar copiii cu vârste de peste 13 ani vor merge alternativ la şcoală.

Soeder va cere marţi parlamentului regional să aprobe măsurile.

Potrivit datelor Robert Koch Institute, specializat în boli infecţioase, duminică, numărul cazurilor confirmate de Covid-19 a crescut în Germania cu 17.767, la 1.171.323. Numărul deceselor a urcat cu 255, la 18.772, dintre care 4.289 de cazuri în Bavaria.

Cancelarul Angel Merkel şi liderii landurilor au convenit, săptămâna trecută, să prelungească restricţiile la nivel naţional, ce includ limitarea adunărilor private la cinci persoane provenite din două gospodării, până pe 10 ianuarie.

Articolul precedentSinovac a primit 515 milioane de dolari pentru a crește producția de vaccin COVID-19
Articolul următorMăsurile pentru localitățile necarantinate, prelungite cu două săptămâni, în Ilfov