Măsurile restrictive pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, dispuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov la data de 23 noiembrie, se prelungesc până la 20 decembrie, ora 20.00, potrivit unui comunicat de presă.

CJSU Ilfov a decis astfel să menţină încă două săptămâni măsurile pentru localităţile necarantinate, având în vedere rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile în judeţ de 7,26 la mia de locuitori.

De asemenea, CJSU Ilfov a decis că activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Astfel, a fost dispusă interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte.

„Pentru localităţile din judeţul Ilfov care în acest moment se află sub măsura de carantinare zonală instituită prin ordin al şefului DSU, la încetarea aplicabilităţii măsurii se pun în aplicare prevederile prezentei hotărâri”, a mai hotărât CJSU Ilfov în şedinţa de duminică, potrivit comunicatului de presă al CJSU Ilfov.

Carantina a fost prelungită cu şapte zile în mai multe localităţi din Ilfov: pentru Berceni şi Clinceni, ordinele şefului DSU, Raed Arafat, au fost emise joi; pentru Bragadiru şi Chiajna – vineri, iar pentru Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti Leordeni – sâmbătă.