Prelevare de organe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

0
45

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au anunțat că  mai mulți  medici au realizat o nouă prelevare de organe, de la o femeie în vârstă de 50 de ani.

“Din păcate femeia nu mai avea șanse să supraviețuiască, iar familia deși se află într-o situație disperată și-a dat acordul să doneze organele care pot fi prelevate, în speranța că așa va putea salva alte vieți”, după cum au anunțat reprezentanții SCJU Arad.

Potrivit anunțului, o echipă de medici și asistente, împreună cu coordonatorul de Transplant, au prelevat rinichii, iar o echipă de medici din Cluj au prelevat ficatul pacientei. Organele vor ajunge în perioada imediat următoare la oameni a căror viață depinde, în aceste momente, de transplant.

Ad in title

”A fost o decizie deosebit de grea pentru familia pacientei însă, acum în prag de sărbători, cei dragi au dorit ca pierderea lor să fie un dar pentru alți semeni. Organele prelevate la Arad vor salva viața unor oameni aflați în grea încercare astăzi. Mulțumim familiei pacientei pentru gestul extraordinar”, a declarat Dana Moț, coordonator Transplant.

Articolul precedent„Ziua Victoriei”, prima zi din campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Marea Britanie
Articolul următorSinovac a primit 515 milioane de dolari pentru a crește producția de vaccin COVID-19