Sindromul oboselii cronice – Tratament

0
305

Serialul a€œSindromul oboselii cronice, o afectiune a omului modern”. Episodul II a€œSindromul oboselii cronice – optiuni de tratament”
Prof. univ. dr. Florin Tudose

Prof. univ. dr. Florin Tudose dezbate modalitatile de diagnosticare si tratament ale acestei afectiuni. Diagnosticul de sindrom de oboseala cronica este dificil de stabilit, din cauza simptomelor care pot fi cu usurinta asociate altor boli.
Optiunile de tratament sunt legate de urmatorii factori: necesitatea de a exclude alte afectiuni posibile; realizarea unei analize profunde a stilului de viata si a comportamentului pacientului. Tratamentul sindromului de oboseala cronica este un tratament al simptomelor ce cuprinde antiinflamatoare nesteroidiene (ex: ibuprofen pentru durerile musculare si febra) si preparate antihistaminice pentru alergii. Mai mult decat atat, medicii recomanda adoptarea unui regim de viata sanatos, cu o dieta echilibrata, cu practicarea unui tip de exercitii fizice usoare care sa nu extenueze pacientul si cu evitarea situatiilor cauzatoare de stres.

Sindromul oboselii cronice – Prevenire – Partea a III-a

Articolul precedentHemoroizii si varicele
Articolul următorSituatie tensionata la Spitalul de Arsi