Sindromul oboselii cronice – Prevenire

0
246

Serialul a€œSindromul oboselii cronice, o afectiune a omului modern”. Episodul III a€œSindromul oboselii cronice – prevenire”
Prof. univ. dr. Florin Tudose

in ultimul episod al seriei, prof. univ. dr. Florin Tudose face cateva recomandari despre cum putem realiza prevenirea sindromului oboselii cronice. Se recomanda un mic dejun consistent si servirea mesei la ore regulate in timpul zilei pentru mentinerea energiei optime, exercitiu fizic, renuntarea la fumat, cafea si bauturi carbogazoase. Dr. Florin Tudose sfatuieste pacientii care considera ca sufera de acest sindrom sa nu se sperie si sa fie constienti de faptul ca este imperios necesar ca sindromul oboselii cronice sa fie diagnosticat corect, doarece acesta poate releva existenta unei alte boli care sa strice calitatea vietii individului.
Metodele de prevenire se refera foarte des la stilul de viata al pacientului si la capacitatea organismului lui de a face fata situatiilor stresante sau diferitelor afectiuni. Sindromul oboselii cronice poate fi atenuat tocmai prin armonizarea stilului de viata si prin adoptarea unei diete echilibrate. Tratamentul medicamentos al sindromului oboselii cronice nu face decat sa amelioreze unele dintre simptome.

Sindromul oboselii cronice – Caracteristici generale – Partea I

Articolul precedentHemoroizii si varicele
Articolul următorSituatie tensionata la Spitalul de Arsi