Sindromul oboselii cronice – Caracteristici generale

0
273

Serialul a€œSindromul oboselii cronice, o afectiune a omului modern”. Episodul I a€œSindromul oboselii cronice – Caracteristici generale”
Prof. univ. dr. Florin Tudose

Prof. Univ. Dr. Florin Tudose ne spune ca sindromul oboselii cronice este o tulburare care se caracterizeaza in primul rand printr-o constanta senzatie de oboseala profunda, la care se asociaza o serie de simptome fizice, sistemice si psihologice si care afecteaza activitatea obisnuita a individului, prin slabiri frecvente ale organismului. Simptomele sindromului de oboseala cronica se confunda cu un numar enorm de mare de boli si sindroame, cu debutul unor suferinte organice, sau cu perioada de convalescenta. La majoritatea pacientilor se constata o depresie usoara, asociata cu manifestari precum: senzatie perpetua de oboseala, mai ales oboseala matinala, tulburari ale ritmului alimentar manifestate prin lipsa poftei de mancare, stare generala proasta, concentrare dificila, scaderea libidoului sexual, tendinta de a ne imbolnavi usor de infectii, viroze.
Diagnosticul de sindrom de oboseala cronica este dificil de stabilit, din cauza simptomelor care pot fi cu usurinta asociate altor boli.

Sindromul oboselii cronice – Tratament – Partea a II-a

Articolul precedentHemoroizii si varicele
Articolul următorSituatie tensionata la Spitalul de Arsi