Sindicatele anunta semnarea contractului colectiv de munca in sectorul bugetar de sanatate

0
39

Federatia sindicala ”Solidaritatea Sanitara”  si federatia sindicala Sanitas au anuntat, pe Facebook, semnarea contractului colectiv de munca pentru perioada 2019-2021.

”Acest contract colectiv de munca este rezultatul negocierilor desfasurate de-a lungul a peste doi ani de zile, incluzand toate prevederile convenite de parti de-a lungul acestei perioade. El asigura respectarea principiului drepturilor castigate si crearea conditiilor normale de desfasurare a activitatii pentru angajatii din sectorul public de sanatate”, anunta federatia sindicala „Solidaritatea Sanitara” pe Facebook.

Contractul a fost salutat si de Federatia Sanitas.

”Astazi, 2 noiembrie 2019, la sediul Ministerului Sanatatii s-a semnat CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCĂ LA NIVEL DE SECTOR BUGETAR SĂNĂTATE PENTRU PERIOADA 2019-2021. Contractul era in mare masura negociat, astazi s-au discutat doar articolele ramase in divergenta, asupra carora partile au reusit sa cada de acord!”, a scris si federatia Sanitas.

Contractul colectiv de munca este documentul care stabileste drepturile si obligatiile, timpul de munca si cel de odihna care le revin salariatilor din unitatile sanitare. Contractul colectiv de munca este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzator de protectie sociala a salariatilor, iar la nivel naţional asigura garanţii pentru incheierea contractelor colective de munca la nivel de unitaţi

Documentul urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Negocierile pentru contractul colectiv de munca s-au reluat in toamna anului trecut, dar au fost marcate de nenumarate sedinte tensionate.

Articolul precedentUn test sangvin ar putea detecta cancerul mamar cu cinci ani inainte de apariţia primelor semne clinice
Articolul următorBanda dublu adeziva ce absoarbe apa, pentru a lipi mai binesi rapid tesuturile