Ministerul Sanatatii despre contractul colectiv de munca: Preiasi noul regulament de sporuri

0
46

Ministerul Sanatatii, Sorina Pintea, a transmis intr-un comunicat de presa ca noul contract colectiv de munca la nivel de sector de activitate preia si noul regulament de sporuri.

„Este primul contract de semnat dupa legea salarizarii. Documentul este important pentru ca stabileste ajustari legate de drepturile si indatoririle salariatilor, armonizandu- le cu noile prevederi legale. Contractul Colectiv de munca preia si noul regulament de sporuri.  in anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016″, a declarat ministrul Sorina Pintea, citata intr-un comunicat.

 

Contractul colectiv de munca pentru perioada 2019-2021 s-a semnat ieri seara

 

Contractul colectiv de munca la nivel de sector bugetar de Sanatate s-a semnat ieri seara, la Ministerul Sanatatii.

”Acest contract colectiv de munca este rezultatul negocierilor desfasurate de-a lungul a peste doi ani de zile, incluzand toate prevederile convenite de parti de-a lungul acestei perioade. El asigura respectarea principiului drepturilor castigate si crearea conditiilor normale de desfasurare a activitatii pentru angajatii din sectorul public de sanatate”, anunta federatia sindicala „Solidaritatea Sanitara” pe Facebook.

Contractul a fost salutat si de Federatia Sanitas.

”Astazi, 2 noiembrie 2019, la sediul Ministerului Sanatatii s-a semnat Contractul Colectiv de Munca la nivel de sector bugetar sanatate pentru perioada 2019-2021. Contractul era in mare masura negociat, astazi s-au discutat doar articolele ramase in divergenta, asupra carora partile au reusit sa cada de acord!”, a scris si federatia Sanitas.

Contractul colectiv de munca este documentul care stabileste drepturile si obligatiile, timpul de munca si cel de odihna care le revin salariatilor din unitatile sanitare. Contractul colectiv de munca este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzator de protectie sociala a salariatilor, iar la nivel naţional asigura garanţii pentru incheierea contractelor colective de munca la nivel de unitaţi

Documentul urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Articolul precedentUn test sangvin ar putea detecta cancerul mamar cu cinci ani inainte de apariţia primelor semne clinice
Articolul următorBanda dublu adeziva ce absoarbe apa, pentru a lipi mai binesi rapid tesuturile