Sindicalistii Sanitas vor picheta Ministerul Sanatatii incepand cu 7 mai 2012 pana pe 18 mai 2012, timp de doua ore, in fiecare zi, si sunt hotarati sa recurga la actiuni mai ample si chiar la greva generala in cazul in care organizatia nu va fi chemata la consultatii in ceea ce priveste noua lege a sanatatii.

Potrivit presedintelui Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, la pichetarea Minsiterului Sanatatii vor participa, estimativ, intre 50 si 200 de persoane.

Mai mult, din 25 mai 2012 reprezentantii Sanitas ar putea declansa chiar un miting de amploare in Bucuresti, manifestatie la care se estimeaza ca vor participa 10.000 de persoane din intreaga tara.

Sindicalistii sunt nemultumiti de noua lege a sanatatii, care, in opinia lor, nu are un caracter social pentru romanii care sunt la limita existentei. Liderii Federatiei Sanitas considera ca legea are drept scop privatizarea sanatatii si nu aducerea pacientului in mijlocul sistemului de sanatate. De asemenea, sindicalistii sunt revoltati pentru ca nu au fost consultati cu privire la noua lege a sanatatii, in ciuda faptului ca au cerut discutii cu Ministerul.

in acest context, incepand din 25 aprilie 2012 se va demara o campanie de strangere de semnaturi pentru respingerea noii legi a sanatatii in forma actuala.