Sfatul oamenilor de stiinta: feriti-va de cancer cu ciuperci

0
194

Ciupercile pot ajuta la combaterea cancerului, intrucat sunt bogate in antioxidanti, substante nutritive si vitamine, conform unui nou studiu, preluat de agentia de presa ANI.

Oameni de stiinta prezenti la Institute of Food Technologists Annual Meeting and Food Expo, eveniment gazduit de New Orleans, au prezentat concluziile unui studiu ce releva ca ciupercile contin antioxidanti, seleniu, riboflavina si alte substante ce protejeaza sistemul imunitar si lupta impotriva cancerului.

Dr. Lana Zivanovic, cercetator la Department of Food Science and Technology din cadrul Universitatii din Tennessee, a precizat ca ciupercile contin cantitati semnificative de beta-glucani, compusi ce mentin celulele imunitare in stare de vigilenta, ajutand astfel la protejarea organismului impotriva bolilor.

Dr. Shiuan Chen, de la institutul Beckman Research din California, a mentionat la randul sau ca in urma unor experimente de laborator s-a constatat ca celulele din ciuperci pot suprima celulele cancerului de prostata si san.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentDeficit de personal medical in spitalele din judetul Cluj
Articolul următorNicolaescu: Noua lista de compensate include medicamente de ultima generatie