Servicii medicale de urgenta In spitalele private, decontate integral de stat

0
94

Guvernul a aprobat prin ordonanta de urgenta modificarea legii 95/2006 privind reforma In domeniul sanatatii. Pentru prima oara, spitalele private vor putea asigura servicii de urgenta, decontate integral de stat. Lista spitalelor private va fi stabilita prin ordin al ministrului Sanatatii, scrie Hotnews.ro.
Spitalele private care vor oferi servicii de urgenta nu vor putea solicita niciun fel de sume suplimentare de la pacienti, iar sumele aferente decontului per caz nu pot depasi sumele decontate pentru cazuri similare din sistemul public de urgenta.
Ordonanta prevede si posibilitatea ca pacientii cu boli cronice Inscrisi In programele nationale de sanatate sa aiba acces la Ingrijiri medicale decontate de stat. Serviciile medicale din cadrul programelor nationale de sanatate curative, care se suporta din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, se vor derula „In mod unitar atat prin furnizori publici, cat si prin furnizori privati, In mod similar cu reglementarea privind furnizorii privati de medicamente si dispozitive medicale”. In programele nationale sunt Inscrisi bolnavi cu boli cardiovasculare, oncologice, diabet zaharat, insuficienta hepatica, boli rare si alte afectiuni. Acestora nu le poate fi perceputa de catre spitalele si clinicile private nicio taxa suplimentara (coplata).

Articolul precedentIntre 10 si 15% din cancere sunt ereditare
Articolul următorUn dispozitiv inovator poate menține viabile inimile donate timp de 24 de ore