Un dispozitiv inovator poate menține viabile inimile donate timp de 24 de ore

0
102

O nouă speranță pentru pacienții aflați pe listele de transplant vine de la o tehnologie capabilă să mențină în viață o inimă timp de 24 de ore.

În momentul de față, o inimă donată rezistă de obicei doar în jur de patru ore și trebuie să ajungă de urgență către persoana care are nevoie de ea.

Dar pompând fluide prin vasele de sânge și folosind impulsuri de oxigen care imită bătăile inimii, oamenii de știință au reușit să mențină viabile inimi de porcine timp de 24 de ore.

Ad in title

Ei spun că tehnologia ar putea fi disponibilă pentru uz uman într-un an, relatează Daily Mail.

Tehnologia inovatoare, constând într-un dispozitiv care încape într-o valiză mică, va reduce semnificativ listele de așteptare pentru transplant.

Dr. Rafael Veraza, de la Universitatea Medicală Texas din San Antonio, a prezentat la întâlnirea anuală a Asociației Americane pentru Avansarea Științei din Seattle rezultatele obținute pe inimi de porc, care păreau a fi oxigenate, cu celule viabile după 24 de ore.

„Prima inimă a fost transportată în urmă cu mai bine de 50 de ani, punând-o pe gheață, iar zeci de ani mai târziu transportul se face în același mod. Dar să poți menține o inimă viabilă timp de 24 de ore înseamnă că o poți transporta aproape oriunde în lume, iar acest lucru ar putea salva multe vieți.”, a declarat Veraza.

Cheia pentru păstrarea inimilor pentru o zi întreagă este de a imita cât mai mult condițiile din corpul uman.

Asta înseamnă circularea unei soluții de conservare prin artere, eliberarea a 60 de impulsuri de oxigen pe minut replicând bătăile inimii și suspendarea cordului într-o soluție, similar modului în care se află în corp, pentru a nu se prăbuși sub propria presiune.

Următorul pas este să transplantarea inimilor testate în porci, pentru a se asigura că acestea funcționează corect, înainte de a trece la inimile umane, spun oamenii de știință.

Cercetătorii intenționează ca în termen de trei luni să înceapă teste pe inimi donate care nu sunt potrivite pentru transplant și sunt deja în discuții cu spitalele.

De asemenea, speră să folosească tehnologia pentru a conserva și transporta membrele amputate în război, accidente rutiere sau industriale, astfel încât acestea să poată fi reatașate.

Articolul precedentServicii medicale de urgenta In spitalele private, decontate integral de stat
Articolul următorMonitoare termice In statiile de metrou din capitala Chinei, pentru a depista noul coronavirus