Servicii de dializa la standarde europene

0
255

Fresenius NephroCare Romania, lider de piata in domeniul serviciilor private de dializa, anunta inaugurarea unui centru de dializa la Bacau, o investitie de 2,7 milioane euro.

Centrul este deservit de o echipa medicala profesionista, alcatuita din 4 medici si 23 asistenti medicali si este dotat cu 38 masini de dializa, fiind astfel capabil sa asigure tratamentul a peste 200 de pacienti. Compania ofera in centrul din Bacaa aceleasi metode utilizate la nivel mondial pentru tratamentul a peste 170.000 de pacienti.

„Sistemul de sanatate din Bacau si din regiune avea mare nevoie de un centru de dializa care sa opereze la standarde europene, indiferent de regimul de functionare, public sau privat. Nu ne permitem sa riscam utilizand improvizatii in sanatate, cu atat mai putin in dializa, care reprezinta o procedura vitala”, a declarat Dr. Leonard Rosu, Medic Şef al Centrului de dializa Fresenius NephroCare Bacau.

Proiectat astfel incat sa respecte cele mai noi reglementari privind design-ul, arhitectura si fluxurile functionale, centrul beneficiaza de un microclimat controlat (purificarea aerului si controlul umiditatii si al temperaturii), de dotari de ultima generatie si de norme complete de protectie pentru angajati.

„La fel ca si celelalte centre pe care le detinem, noua clinica din Bacau respecta toate standardele europene in domeniu. Tratamentul pe care il garantam pacientilor in centrele noastre din Romania este identic din punct de vedere calitativ cu acela asigurat in orice alta tara europeana. Ma refer atat la dotari si terapii, cat si la nivelul de pregatire al personalului”, a completat Cosmin Bordea, Director Operational Fresenius NephroCare.

Compania intentioneaza sa deschida alte cinci noi clinici pana in 2010, in Brasov, Ploiesti, Pitesti, Suceava si Deva. Valoarea planificata a investitiilor in Romania se ridica astfel la aproximativ 20 milioane Euro, iar capacitatea totala de tratament va fi de peste 2000 de pacienti. Fresenius NephroCare mai detine in prezent patru clinici de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta si Oradea, centre in care beneficiaza deja de tratament 900 de pacienti.

Articolul precedentPot vegetarienii salva lumea?
Articolul următorDurerile lombare – Investigatii si tratament