MedLife dezvolta Centrul de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala

0
716

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, introduce anul acesta serviciile medicale de intretinere si recuperare, prin finalizarea unui Centru complex de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala. Centrul face parte din Hyperclinica MedLife Grivita si ofera programe specializate de inot pentru copii si adulti, masaj terapeutic, programe de gimnastica pre si post natala si sedinte de kinetoterapie si hidrokinetoterapie.

Investitie in tehnologie recuperatorie. MedLife a investit circa 400.000 de euro pentru dotarea noului Centru de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala, care include: piscina cu sistem de recirculare pentru filtrarea permanenta a apei, o sala de kinetoterapie, un cabinet de electroterapie si un cabinet de masaj terapeutic si de intretinere. a€œAm decis sa investim intr-un centru de fiziokinetoterapie si recuperare medicala, deoarece piata medicala actuala necesita servicii terapeutice complete de calitate. Astfel, in cadrul acestui centru, oferim pacientilor nostri acces la o gama de tehnici recuperatorii integrate, realizate cu cea mai noua tehnologie in domeniu.”, a declarat Nicolae Marcu, Director Executiv MedLife.

Programe de gimnastica pentru viitoarele si actualele mame. Centrul de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala integreaza tehnici specializate pre si postnatale. Programele prenatale derulate in Centrul MedLife constau in proceduri kinetoterapeutice ce se realizeaza inca din timpul sarcinii si se desfasoara in urma recomandarii medicului ginecolog. Astfel de tehnici medicale sunt indicate pentru afectiunile ce pot aparea in timpul sarcinii: modificari cardio-vasculare, insuficienta respiratorie, dureri lombare, constipatie si depresie. Programul postnatal are ca scop refacerea rapida a mamei dupa suprasolicitarile din timpul sarcinii si nasterii. Acest program poate incepe dupa prima saptamana de la nasterea normala si dupa o perioada mai lunga in cazul operatiei de cezariana, in functie de recomandarile medicului ginecolog. Exercitiile de gimnastica sunt personalizate de catre specialistul kinetoterapeut, in functie de starea fiecarei paciente.

Masajul – utilizat in recuperare si intretinere. Centrul de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala MedLife include si masajul de intretinere si cel terapeutic – procedura necesara in medicina de recuperare. Specialistii MedLife din cadrul Centrului utilizeaza si recomanda tehnicile de masaj de intretinere pentru relaxarea, stimularea si cresterea tonusului fizic si psihic al pacientilor si pentru a ameliora probleme usoare, precum sedentarismul sau diferite afectiuni cauzate de posturile vicioase. Masajul terapeutic este o forma de baza in tratamentul fizioterapeutic si este prescris pentru o gama de afectiuni reumatismale, in special suferinte degenerative articulare sau periarticulare, afectiuni ortopedice (hipotrofii musculare post imobilizari in aparat gipsat), post-traumatice, manifestari neurologice, disfunctii ale aparatului circulator.

Programe de inot recomandate pentru toate varstele. in cadrul Centrului au fost concepute programe de inot atat pentru copii, cat si pentru adulti. Procedeele de recuperare adresate copiilor sunt recomandate in recuperarea tulburarilor de statica vertebrala (scolioze, cifoze) si a tulburarilor de nutritie, des intalnite in patologia copilului. Centrul de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala MedLife utilizeaza si tehnici de hidrokinetoterapie pentru adulti. Acestea sunt prescrise pentru reeducarea posturala si pentru corectii ale tulburarilor de statica vertebrala la adolescenti si adulti tineri. Şedintele de recuperare hidrokinetoterapeutica sunt utilizate in cazul problemelor, precum: interventii chirurgicale cu sau fara imobilizare prelungita la pat, obezitate si osteoporoza, interventii chirurgicale ortopedice (proteze sold, genunchi, osteosinteze), contuzii, entorse, luxatii, fracturi, interventii neurologice dupa pareze, paralizii, distrofii musculare, accidente vasculare cerebrale si afectiuni reumatologice.

Echipa de specialisti in tehnici terapeutice. Centrul de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala MedLife beneficiaza de experienta medicala a unei echipe formate din sapte specialisti: conf. dr. Gilda Mologhianu, coordonatorul Centrului; dr. Liana Mares, specialist recuperare pediatricta; dr. Monica Brailescu, medic specialist, asistent universitar; Mihaela Mihaescu, fiziokinetoterapeut; Paul Vasilescu, antrenor de inot, si doua asistente medicale cu specializare in balneofizioterapie si experienta in masajul terapeutic, care au lucrat anterior in sectii de neuro-chirurgie si recuperare medicala.

Articolul precedentPot vegetarienii salva lumea?
Articolul următorDurerile lombare – Investigatii si tratament