Sentinta definitiva in cazul Ciomu

0
248

Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri ca Naum Ciomu, medicul care a sectionat penisul unui pacient in timpul unei interventii chirurgicale, sa plateasca daune de 500.000 de euro, in solidaritate cu Spitalul Panduri. Hotararea instantei este una definitiva.

Magistratii au stabilit ca vina nu apartine in totalitate medicului, ci si personalului medical care ar fi trebuit sa intervina constructiv in derularea evenimentelor.

Instanta a hotarat majorarea daunelor morale de la 125.000 de euro, suma propusa de catre Judecatoria Sectorului 5, la 500.000 de euro. Cresterea sumei a fost influentata de faptul ca sotia victimei a decis sa divorteze, in acest mod, prejudiciul moral crescand considerabil. Alte considerente luate in calcul au fost ingrijirile medicale pe care Ion Jinga le-a necesitat si tratamentul medical costisitor pentru afectiunile renale de care acesta sufera.

Magistratii Curtii de Apel au stabilit, de asemenea, ca inculpatul, mediculNaum Ciomu,avea discernamantin momentul in care s-a produs incidentul.

Articolul precedentUn nou medicament pentru impotenta
Articolul următorStrangere de fonduri, pentru renovarea spitalului „Marie Curie”