Strangere de fonduri, pentru renovarea spitalului „Marie Curie”

0
227

538.000 de euro reprezinta suma totala a fondurilor obtinute in cadrul celei de-a doua editii a Galei Dreamers de catre Fundatia Scheherazade, pentru renovarea Spitalului Marie Curie.

Suma a fost dobandita in urma donatiilor din partea unor companii, precum: Colgate, Philips, Vodafone, Wolftheiss, Autoitalia si Enel, precum si in urma unei licitatii de obiecte. In urma licitatiei s-au strans aproximativ 38.000 de euro, iar 500.000 de euro au fost obtinuti in urma sponsorizarilor.

Campania de strangere de fonduri pentru renovarea Spitalului Marie Curie din Bucuresti a fost initiata in iunie 2007. Spitalul Marie Curie este cel mai mare spital de copii din Romania, gazduind anual peste 50.000 de copii din toata tara. Fondurile stranse pana acum au fost utilizate pentru renovarea spitalului in conformitate cu standardele europene. Astfel, pana acum, au fost renovate 75 de camere si au fost infiintate 60 de toalete noi. Lucrarile la Spitalul Marie Curie continua sa avanseze si se preconizeaza finalizarea acestora pana in vara anului 2009.

Fundatia Scheherazade s-a mai implicat si in alte proiecte, precum: campania „Stop Cancer”(2008), cu scopul de a informa asupra importantei diagnosticarii precoce a cancerului juvenil, seminarii despre chirurgia pediatrica, in parteneriat cu Universitatea Medicala Paracelsus din Salzburg si campania „Consiliul Europei” pentru inlaturarea pedepsei corporale si promovarea drepturilor copilului.

Articolul precedentSentinta definitiva in cazul Ciomu
Articolul următorVirusul gripei – un semnal de alarma!