Semintele de in au un continut bogat de substante nutritive cu efecte benefice asupra organismului, dar mai ales asupra siluetei. Mai exact, semintele de in contin aproape toate vitaminele din complexul B, magneziu, mangan, seleniu si calciu.

Datorita continutului bogat de fibre alimentare, semintele de in sunt recomandate persoanelor care urmeaza o cura de slabire, deoarece acestea ofera rapid senzatia de satietate si limiteaza asimilarea grasimilor in organism. Prin urmare, consumul zilnic de seminte de in reduce considerabil necesarul de calorii, fara a elimina vitaminelor si mineralelor din organism.

De asemenea, semintele de in favorizeaza eliminarea toxinelor din organism, rezultate din topirea grasimilor corporale. Specialistii recomanda consumul de seminte de in deoarece acestea contin fibre solubile care reduc absortia zaharului in sange si scad nivelul insulinei. Totodata, semintele de in mentin integritatea aparatului cardiovascular, au efect antioxidant si antitumoral, datorita continutului bogat de acizi grasi de tipul Omega 3 si Omega 6.