A II-editie a Conferintei Nationale Actualitati in Oncologia Pediatrica s-a deschis in data de 28 aprilie 2012, la Rin Grand Hotel si este initiata de Asociatia P.A.V.E.L. si Sanatatea Press Group, in parteneriat cu Societatea Romana de Onco-Hematologie Pediatrica. Manifestarea aduce in prim-plan situatia copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora in incercarea de a gasi solutii concrete atat pentru imbunatatirea conditiilor celor bolnavi, cat si pentru preventia si diagnosticarea corecta a afectiunilor oncologice.

La eveniment vor lua cuvantul 26 de speakeri, medici de renume, atat din Romania cat si din strainatate, precum prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, presedintele Societatii Romane de Hemato-Oncologie Pediatrica, conf.univ.dr. Monica Dragomir, sef Sectia de Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti, dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, prof. univ. dr. Kazihan Engin.

Temele dezbatute vizeaza obiectivele strategiei nationale in oncologia pediatrica, adoptarea standardelor europene in oncopediatrie analiza cauzelor de esec terapeutic in cancerul copilului, necesitatea registrului national de cancer, dotarea sectiilor de oncopediatrie, calitatea comunicarii dintre pacienti si medici, progrese recente in tratarea copilului cu leucemie,importanta diagnosticariiprecoce a cancerului la copii, rolul alimentatiei in preventia cancerului, suportul acordat familiilor si pacientilor, rolul radiologiei in oncologia pediatrica, indicatii si limite in transplantul medular.

Anual, cel putin 500 de parinti din Romania aud cuvintele: „Copilul dumneavoastra are cancer”. Din acel moment, intreaga familie incepe lupta pentru supravietuirea copilului lor, o lupta nedreapta, ingreunata de multe ori de lipsa resurselor financiare, a medicamentelor sau a conditiilor propice din spitale. Copilul ajunge sa infrunte durerea in fiecare zi, dar sansele lui de supravietuire sunt, din pacate, destul de mici.

Parteneri: Anadolu Hospital, Bristol-Myers Squibb, Strahlenzentrum Hamburg

Parteneri media strategici: SanatateaTV.ro, ComunicateMedicale.ro.

Parteneri media: Explore Medicine TV, QBebe, Info-Sanatate, Informatia medicala, Ghid Cabinet, Medipedia, Medical Manager,

MedicPentruTine.ro, Pagina Medicala, Doctori Online, Formare medicala, Media Kompass

Management eveniment: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical