Șef. lucr. dr. Beatrice Mahler: Datoria mea esențială este să transmit orice suspiciune de faptă penală către organele de cercetare

0
204

Echipa din Institutul „Marius Nasta” se delimitează de un astfel de comportament, a declarat, joi, managerul unității sanitare, șef lucr. dr. Beatrice Mahler, precizând că datoria sa „esenţială” este să transmită, atunci când este cazul, „orice suspiciune de faptă penală” către organele de cercetare.

„Echipa din Institutul „Marius Nasta” se delimitează de un astfel de comportament. În aceste zile și cu aceste evenimente, încrederea pacienților în medici este grav afectată. Pe lângă cei şase medici care sunt sub atenţia organelor penale, în „Marius Nasta” sunt alți 94 de medici care îşi desfăşoară activitatea într-un mod care nu cred şi sper că nu mai lasă loc de alte fapte de natură penală. Sunt extrem de tristă că astfel de evenimente se întâmplă, însă cred că datoria mea esenţială este să transmit, atunci când este cazul, orice suspiciune de faptă penală către organele de cercetare, pentru că avem datoria să creştem încrederea pacienţilor în noi, medicii, şi nu putem face asta decât delimitându-ne de persoanele care nu au un comportament adecvat”, a declarat șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, sunt în cercetare două dosare penale: unul care pleacă de la o sesizare făcută de Institutul Marius Nasta în anul 2021  şi cel de-al doilea de la începutul acestui an.

„Din informaţiile pe care le am, sunt în cercetare două dosare penale: unul din dosare pleacă de la o sesizare care a fost făcută de Institutul „Marius Nasta” în decembrie 2021, după care s-au desfăşurat evenimentele şi cercetările astfel încât a rezultat inculparea anumitor persoane, dar date despre această modalitate aş prefera să vă dea organele abilitate amănunte. A doua cercetare, al doilea dosar, pleacă de la o sesizare făcută la începutul acestui an, moment în care unul dintre medicii Institutului „Marius Nasta” mi-a adus în atenţie sesizarea pe care unul dintre pacienţi a făcut-o şi, după discuţia cu pacientul, am trimis către secţia de poliţie sesizarea pacientului, faptul că i se solicitaseră bani”, a explicat șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

Managerul a afirmat că, de-a lungul timpului, au fost ședințe repetate și discuții la care au participat medicii, cu privire la astfel de comportamente.

„Au fost ședințe repetate de-a lungul timpului cu întreg personalul din Institut. Ei nu au confirmat niciodată, în fața mea, că se supun unor astfel de acțiuni. Niciun coleg nu a făcut o sesizare scrisă împotriva unui alt coleg. Nu este o informare făcută doar în acest an, și înainte de 2020 ședințele au fost repetate. A fost o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic. Medicina este o profesie nobilă”, a mai spus Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a subliniat că activitatea în secţia de Chirurgie Toracică va continua fără probleme.

„Activitatea în secţia de Chirurgie Toracică va continua fără probleme pentru că „Marius Nasta” are 11 medici angajaţi, aşa că îşi pot continua activitatea cei opt medici care sunt în secţie. Pacienţii celor doi medici vor fi reprogramaţi către alţi specialişti. Iar Secţia de Terapie Intensivă are patru medici care pot să continue activitatea”, a mai transmis managerul Institutului „Marius Nasta”.

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler a precizat că salariul unui medic este de aproape 15.000 de lei, în Institutul „Marius Nasta”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticoruptie, au făcut, miercuri, 4 percheziţii, două dintre acestea în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în două dosare penale în care se fac cercetări pentru luare de mită şi dare de mită, mai mulţi medici fiind suspectaţi că au primit de la mai mulţi pacienţi pentrru efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Articolul precedent21 septembrie, Ziua mondială pentru combaterea bolii Alzheimer
Articolul următorŞeful Secţiei de Chirurgie Toracică din Institutul “Marius Nasta”: Activitatea în clinică nu este perturbată