Şeful Secţiei de Chirurgie Toracică din Institutul “Marius Nasta”: Activitatea în clinică nu este perturbată

0
270

Şeful Secţiei de Chirurgie Toracică din cadrul Institutului “Marius Nasta”, conf. univ. dr. Cornel Savu, a declarat că activitatea în clinică “nu este perturbată nici pe linie universitară, nici pe linie medicală“.

“În momentul de faţă, pe linie universitară activitatea poate fi continuată, nu va fi afectată. Iar pe linie medicală, avem suficiente cadre medicale care vor prelua cazurile şi vor fi operate şi vor fi externate în condiţii foarte bune. Deci activitatea în clinică nu este perturbată nici pe linie universitară, nici pe linie medicală. Actualmente, sunt doi pacienţi care sunt operaţi de către colegii mei. Mâine avem un nou program operator. Vom reanaliza cazurile lăsate de către colegii noştri şi le vom redistribui”, a precizat șeful Secţiei de Chirurgie Toracică din cadrul Institutului ”Marius Nasta”.

Conf. univ. dr. Cornel Savu a explicat că nu se aştepta să se întâmple aşa ceva în clinica pe care o conduce.

“Este un moment trist pentru Clinica de Chirurgie Toracică. Nu mă aşteptam să se întâmple aşa ceva în această clinică. Eu sunt şef de secţie din iulie anul acesta. Am preluat acest colectiv, care este un colectiv profesional foarte bun, aş spune că este cel mai bun colectiv de chirurgie toracică din ţară. Surpriza a fost imensă când am aflat că printre noi sunt colegi şi cadre universitare care au o atitudine şi un comportament lipsit de moralitate şi, totodată, de etică profesională. Nu vorbim de faptul că reprezintă fapte penale evidente, dezagreate de întreg corpul medical şi chiar şi de cadrele universitare”, a spus conf. univ. dr. Cornel Savu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticoruptie, au făcut, miercuri, 4 percheziţii, două dintre acestea în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în două dosare penale în care se fac cercetări pentru luare de mită şi dare de mită, mai mulţi medici fiind suspectaţi că au primit de la mai mulţi pacienţi pentrru efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Articolul precedentȘef. lucr. dr. Beatrice Mahler: Datoria mea esențială este să transmit orice suspiciune de faptă penală către organele de cercetare
Articolul următorExplozie Călimănești: Doi pacienţi, aduşi la spitale din Bucureşti, sunt intubaţi