Secţie COVID-19 cu 105 paturi, înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi

0
434
Foto: doc.ro

Etajul 1 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi va fi transformat în secţie COVID-19 cu 105 paturi, în condiţiile în care numărul cazurilor pozitive este în creştere şi nu mai sunt locuri în unităţile medicale suport din judeţ, a declarat managerul instituţiei, Alina Dobrea.

Potrivit acesteia, secţia va deveni funcţională pe 23 decembrie şi va trata bolnavii COVID-19 pozitivi, cu toate patologiile asociate.

Secţiile care erau etajul 1 au fost mutate la alte etaje: secţia Chirurgie Generală III, mutată la etajul IV, în cadrul secţiei Chirurgie Generală I; secţia Chirurgie toracică, mutată la etajul V, în cadrul secţiei Ortopedie; secţia Chirurgie plastică şi reconstructivă, mutată la etajul VI, în cadrul secţiei ORL.

„Având în vedere creşterea tot mai mare de cazuri pozitive care se prezintă la unitatea noastră, majoritatea nemaiputând fi transportate la spitale suport, din cauza lipsei de locuri, am decis transformarea etajului I în secţie destinată internării pacienţilor confirmaţi. În vederea funcţionării acestei secţii s-au obţinut toate avizele de la DSP Galaţi şi s-a înfiinţat o linie suplimentară de gardă. Secţia nou înfiinţată va deveni funcţională din data de 23 decembrie şi va avea 105 paturi, în care vor fi trataţi bolnavi COVID-19 pozitivi, cu toate patologiile asociate”, a precizat Alina Dobrea.

Articolul precedentBREAKING NEWS Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer
Articolul următorDr.Wiener: Cea mai frecventă reacție adversă a vaccinului antiCOVID a fost durerea ușoară/moderată și roșeață