Președintele Klaus Iohannis a anunțat începerea școlii în data de 14 septembrie, însă sunt luate în calcul trei scenarii, având în vedere contextual epidemiologic actual, în funcție de numărul de bolnavi din fiecare localitate.

”Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar, pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei în fiecare școală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii în funcție de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru școli, dar vor fi folosite și pentru evaluarea impactului pandemiei asupra școlilor. Avem scenariul verde cand în localitatea respectivă există mai puțin de un bolnav pozitiv în media zilnică din ultimele 14 zile, scenariul galben între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile și scenariul roșu când media depășește mai mult de trei bolnavi noi. Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală”, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

În ceea ce privește modul în care va funcționa fiecare unitate școlară, acesta va fi decis la nivel local, în funcție de situația concretă de la nivel local.

În cazul unui scenariu 3, atunci școlile din localitățile respective vor fi închise.