Klaus Iohannis: 50 de localități din România se încadrează în scenariul roșu

0
46

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în această seară în cadrul unei conferințe de presă că în România sunt în acest moment 50 de localități care se încadrează în scenariul roșu. Mai exact, în aceste localități numărul bolnavilor noi de COVID în medie zilnică în ultimele 14 zile e mai mare de trei.

În ceea ce privește Capitala, Iohannis a precizat că Bucureștiul se încadrează în scenariul verde.

”Bucureștiul se încadrează în scenariul verde. Majoritatea localităților din România intră pe scenariul verde, cu foarte puține sau 0 cazuri. Un număr de câteva sute de localități, la momentul acesta, intră în scenariul galben și numai 50 de localități s-ar încadra în scenariul roșu”, a declarat președintele României.

Ad in title

Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană infectată cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. Scenariul galben înseamnă că există 1-3 persoane infectate în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. Iar scenariul roșu presupune existența a mai mult de trei persoane infectate în medie, în ultimele zile.

Totodată, Klaus Iohannis a făcut încă un apel la populație să respecte măsurile de protecție.

”Este extrem de important să respectăm cu toții aceste norme de protecție pentru că așa ne protejăm și pe noi și pe ceilalți. Este singura modalitate prin care putem îngrădi răspândirea epidemiei. (…) Răspândirea epidemiei poate fi oprită numai de noi, fiecare trebuie să respecte normele de protecție”, a subliniat Klaus Iohannis.

 

Articolul precedentȘcoala începe în 14 septembrie. Sunt luate în calcul trei scenarii în contextul epidemiologic actual
Articolul următorInstitutul Naţional pentru Sănătate din SUA demarează testele clinice pentru un medicament pentru COVID