Federația Solidaritatea Sanitară din România solicită acordarea sporului de 30% și după 14 august

0
180

Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România solicită Ministerului Sănătății acordarea în continuare a sporului de 30%, inclusiv după data de 14 august 2020.

Sporul este prevăzut de legea nr. 56/2020 și se acordă pentru perioada stării de urgență și timp de trei luni de la data încetării acesteia, 14 august reprezentând data la care vor expira cele trei luni.

”Întrucât starea de fapt nu s-a modificat, epidemia Covid-19 continuând să influențeze semnificativ salariații din Sănătate, ”Solidaritatea Sanitară” consideră că este necesară o reglementare venită din partea guvernului care să asigure acordarea în continuare a sporului de 30%”, potrivit Federației.

Totodată, reprezentanții Federației au solicitat rezolvarea problemei condițiilor de muncă din corturile de triaj epidemiologic.

”Luând în considerare că epidemia Covid-19 nu se apropie nici pe departe de final, condițiile în care-și desfășoară activitatea salariații din Sănătate trebuie în mod clar îmbunătățite cât mai rapid. Una dintre problemele pe care le-am semnalat și în comunicarea publică din urmă cu câteva zile o reprezintă condițiile în care se desfășoară triajul, respectiv în corturile de triaj unde temperatura depășește 45 de grade Celsius. Efectele se răsfrâng atât asupra salariaților cât și a pacienților. Este în mod clar necesar ca activitatea de triaj să fie realizată în spațiile existente în spitale, în încăperi ventilate care să asigure condiții optime de exercitare a actului medical. Ministerul Sănătății afirmă că a pus la dispoziția spitalelor o sumă semnificativă pentru investiții și că problema realizării circuitelor este o problemă a unităților sanitare”, se arată în postarea Federației ”Solidaritatea Sanitară” din România.

 

 

Articolul precedent10% dintre pacienții care se adresează zilnic Spitalului Nicolae Oblu sunt depistați pozitiv pentru COVID-19
Articolul următorȘcoala începe în 14 septembrie. Sunt luate în calcul trei scenarii în contextul epidemiologic actual