Scoala de Vara NeuroDiab 2016: Abordarea moderna a neuropatiei diabetice

0
307

Noutati stiintifice, diversitate si interactivitate: acestea sunt doar cateva dintre promisiunile celei de-a V-a editii a scolii de Vara NeuroDiab,organizate de Societatea de Neuropatie Diabetica in perioada 21-24 iulie 2016, la Hotel New Montana din Sinaia.

inscrierile au inceput!

La fel ca la editiile anterioare, la scoala de Vara Neurodiab 2016 sunt asteptati rezidenti si tineri specialisti in diabet si in arii medicale conexe – neurologie, oftalmologie, medicina interna, endocrinologie, cardiologie, medicina de familie.

Pe parcursul acestor 4 zile participantii vor lua contact cu profesionisti experimentati, lectori nationali si internationali de renume si se vor implica in sesiuni stiintifice, demonstratii, prezentari de caz si ateliere practice, pregatite pentru a contribui la dezvoltarea practicii medicale in gestionarea neuropatiei diabetice.

Tema de anul acesta a scolii de Vara NeuroDiab este „Abordarea moderna a neuropatiei diabetice”, iar specialistii internationali care vor fi prezenti la eveniment sunt Rodica Pop Busui (SUA), Mitra Tavakoli (Marea Britanie), Dan Ziegler (Germania) si Bruce Perkins (Canada).

Una dintre componentele practice a scolii de Vara NeuroDiab 2016 este workshop-ul interactiv pe tema Microscopiei confocale corneene,o tehnica moderna, rapida si neinvaziva utilizata pentru depistarea leziunilor timpurii la nivelul nervilor, leziuni ce preced retinopatia si microalbuminuria.

„scoala de Vara Neurodiab devine, cu fiecare editie, tot mai plina de provocari pentru tinerii medici care alcatuiesc echipa de ingrijire a persoanelor cu diabet. Am dat startul inscrierilor si ii asteptam la scoala de Vara pe toti rezidentii si tinerii specialisti care doresc sa se puna in tema cu cele mai noi abordari si tehnici in managementul neuropatiei diabetice. Sunt invitati, si anul acesta, profesionisti de prestigiu din strainatate, oameni care aduc un suflu international problematicii neuropatiei diabetice, la granita tuturor disciplinelor implicate – de la diabetologie, nutritie, boli metabolice, la medicina interna, neurologie, oftalmologie, cardiologie, ortopedie, chirurgie, endocrinologie, medicina de familie. Vom pune accentul, la fel ca in anii trecuti, pe partea practica, pe dezvoltarea abilitatilor participantilor, pe dezbateri siprezentari de caz, care sa aiba o contributie reala la dezvoltarea practicii medicale a medicilor participanti.”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, Presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab.

O sesiune speciala este dedicata prezentarilor de cazuri clinice!

Medicii care doresc sa participe cu astfel de prezentari le pot transmite pe adresa scoaladevara@neurodiab.org pana in 17 iunie 2016. sase dintre acestea vor fi selectate pentru a fi prezentate in cadrul sesiunii respective, iar trei dintre cazurile clinice expuse vor fi premiate.

inscrierile la scoala de Vara Neurodiab 2016 se pot face numai online, pana la 1 iulie 2016.

Mai multe detalii despre scoala de Vara Neurodiab 2016 pot fi gasite pe site-ul Societatii de Neuropatie Diabetica.

scoala de Vara NeuroDiab 2016 este un eveniment creditat cu puncte EMC.

Organizator stiintific: Societatea de Neuropatie Diabetica

Management eveniment: Sanatatea Press Group – Expertul tau in comunicare pe domeniul medical.

Articolul precedentPlanul National de Control al Cancerului: noi masuri impotriva cancerului pentru urmatorii patru ani
Articolul următorCodul European Impotriva Cancerului: 12 masuri care pot reduce la jumatate riscul imbolnavirilor de cancer