Şcoala de vara francofona pe teme medicale, la Arad

0
221

Cea de a XIV-a editie a Şcolii de Vara Francofone cu tema „Patologie si Farmacologie Moleculara. Biotehnologii”, organizata de Universitatea de Vest „Vasile Goldis” Arad, impreuna cu Universitatea Lille 1 din Franta, sub patronajul Academiei Romane si a Academiei de Ştiinte din Paris, a inceput la Arad.

Deschiderea oficiala a avut loc la Facultatea de Ştiinte ale Naturii din cadrul UVVG Arad, discursurile inaugurale fiind rostite de prof. univ. dr. Martian Iovan, prorector al UVVG si prof. emerit dr. Jean Montreuil, de la Universitatea Lille 1, cei doi accentuand asupra importantei Şcolii de Vara francofone organizata de universitatea aradeana, eveniment care, din anul 2009, s-ar putea transforma in Masterat, existand deja acceptul in acest sens, al Ministerului Educatiei si Cercetarii.

intre personalitatile care vor sustine dizertatii cu acest prilej se numara prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Rectorul UVVG Arad; prof. emerit dr. Jean Montreuil, de la Universitatea Lille 1; prof. univ. dr. Daniela Bratosin, de la Institutul National de Ştiinte Biologice; prof. univ. dr. Stephane Birkle, de la Centrul de Cercetare in Cancerologie, din Nantes; prof. univ. dr. Marieta Costache, de la Universitatea din Bucuresti, prof. univ. dr. Christophe Furman, de la Universitatea Lille 2; s.a.m.d.

Tematicile alese pentru editia din acest an a Şcolii de Vara a UVVG Arad sunt diverse, de la „Mecanisme moleculare de protectie a mucoaselor” la „Cancerologia celulara si moleculara”; de la „”Genomica si geniul genetic. Histo-embriologia si citogenetica” la „Genomul uman. Imunologie: Imunologie celulara si moleculara” de la „Apotoz: Mecanismele celulare si moleculare” la „Metabolismul normal si patologic al lipidelor si lipopropeinelor”.

Cursurile, care se incheie in data de 19 iulie, se adreseaza studentilor si cadrelor universitare francofone din urmatoarele domenii: medicina, farmacie, biochimie, chimie si biologie, alaturi de care vor audia cursurile si numerosi medici specialisti si conducatori de spitale din municipiul si judetul Arad.

Articolul precedentŞapte feluri in care organismul este influentat de ritmul circadian
Articolul următorUNFPA: 40% dintre romani nu folosesc metode contraceptive