SCJU Ploiești a recepționat noua Unitate de Primiri Urgențe: Care sunt condițiile de care vor beneficia pacienții prahoveni

0
435

Investiţia, în valoare de aproximativ 24 milioane lei, a fost realizată din fonduri europene şi de la Consiliul Judeţean (CJ) Prahova: Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a fost, astăzi, recepţionată.

În medie, la această secție sunt înregistrați zilnic 200 pacienți dar numărul acestora poate crește uneori. Potrivit cadrelor medicale, din cauza lipsei dotărilor şi a continuităţii liniilor de gardă din celelalte spitale, aici se prezintă mulți bolnavi în stare gravă din județ.

Proiectul de modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Andreoiu” Ploieşti are o valoare de aproximativ 24 milioane lei, din care 6,7 milioane lei reprezintă fonduri europene din Programul Operaţional Regional, diferenţa de 17,3 milioane lei fiind alocată de Consiliul Judeţean Prahova.

UPU deține acum un spaţiu generos dedicat pentru triaj şi sală de aşteptare, o recepţie multifuncţională, camere de resuscitare, spaţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă moderne, mobilier medical modern, climatizare, echipamente speciale de detecţie şi prevenire a incendiilor.

Au fost achiziţionate şi montate echipamente noi precum monitoare EKG/ pulsoximetrie/ tensiune arterială neinvazive (integrate într-un singur aparat şi separate), defibrilatoare manuale cu posibilitate de electroversie sincronă şi stimulare cardiacă externă, rampe pentru oxigen, tărgi de transport şi paturi noi electrohidraulice. Curând, vor fi puse în funcţiune şi un computer tomograf Aquilion Prime SP cu 160 slice-uri, bronhoscop portabil, baloane de ventilaţie, sisteme de perfuzie sub presiune, sisteme de transfuzie sau un sistem de transport pneumatic către laborator pentru vacutainerele cu probele biologice recoltate.

Articolul precedentNoua Carte a UMFCD, tema unei întâlniri de lucru cu managerii spitalelor administrate de Primăria Capitalei prin ASSMB
Articolul următorNou transplant cardiac realizat la Târgu Mureș