Nou transplant cardiac realizat la Târgu Mureș

0
642

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat, astăzi, intervenția pentru cel de-al cincilea transplant cardiac din acest an; pacientul, în vârstă de 53 ani, se afla în stare de insuficienţă cardiacă.

„În cursul serii trecute, am efectuat o intervenţie de transplant cardiac la un pacient în vârstă de 53 de ani, un pacient aflat în stare avansată de insuficienţă cardiacă, dependent de medicamente, de patul de terapie intensivă.

Un pacient care era la capătul resurselor terapeutice şi a avut această şansă pentru că luam în considerare implantarea unui dispozitiv de asistare. A fost şansa unui cord foarte bun, care a venit de la Iaşi, un pacient donator, din păcate, care a suferit un traumatism cranio-cerebral soldat cu moarte cerebrală şi care a reuşit, prin mărinimia familiei, să salveze multe vieţi.

Inima a ajuns aşadar la Târgu Mureş cu ajutorul colegilor de la SMURD şi ne bucurăm că am putut să salvăm acest pacient care, repet, era într-o stare foarte gravă. Intervenţia a durat aproximativ patru ore şi s-a încheiat cu succes în jurul orei 21.00; în momentul actual este o evoluţie bună şi suntem mulţumiţi de aceasta”, a declarat, vineri, dr. Horaţiu Suciu, citat de Agerpres.

Articolul precedentSCJU Ploiești a recepționat noua Unitate de Primiri Urgențe: Care sunt condițiile de care vor beneficia pacienții prahoveni
Articolul următorCMMB, gazda dezbaterii „Conduita profesională induce respectul pentru corpul medical, nu simpla apartenență la această breaslă. Rolul organizațiilor profesionale”