CMMB, gazda dezbaterii „Conduita profesională induce respectul pentru corpul medical, nu simpla apartenență la această breaslă. Rolul organizațiilor profesionale”

0
260
Foto: Facebook/ Cătălina Poiană

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) a găzduit, la finele acestei săptămâni, masa rotundă „Conduita profesională induce respectul pentru corpul medical, nu simpla apartenență la această breaslă. Rolul organizațiilor profesionale”.

La evenimentul moderat de medicul rezident Teodor Cristian Blidaru, au participat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, alături de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.


„Consider că această dezbatere se impunea având în vedere evenimentele care au invadat spaţiul public în ultima perioadă şi acest lucru pentru că rolul organismelor profesionale este unul de bază în ceea ce priveşte desfăşurarea unui act medical de calitate şi, de asemenea, în ceea ce priveşte o relaţie corectă dintre medic şi pacient. Astăzi, dezbatem calitatea actului medical, dezbatem felul în care medicul trebuie să îşi desfăşoare activitatea corect, într-un mod în care să nu perceapă niciun fel de alte foloase, preocuparea medicului să fie doar aceea de a asigura asistenţă medicală pacienţilor şi este categoria sau tipologia de medic pe care noi o respectăm şi o susţinem.

Această activitate corectă a medicului care îşi face datoria este cea care poate să asigure o relaţie corectă medic – pacient şi în acest fel relaţia de încredere între medic şi pacient poate fi reclădită”, a subliniat preşedintele CMMB, Cătălina Poiană.

Articolul precedentNou transplant cardiac realizat la Târgu Mureș
Articolul următorMinisterul Sănătății: Construcția Institutului Regional de Oncologie Timișoara, în linie dreaptă